KAYSERİ / YEŞİLHİSAR - Kayadibi Ortaokulu

DÖNEM SONU FAALİYET HAFTAMIZ

Ara

Okulumuz 3/A sinifi öğrencilerinden Nehir Dündar tum  öğretmenlerimizin değerlendirmeleri sonucu okul ve sınıf içinde ve dışında yaptığı örnek ve olumlu davranislardan dolayı ödüllendirilmiştir. Bu tür odullendirme etkinlikleri zaman zaman yapılacaktır.

Ara

Spor fiziksel, ruhsal ve toplumsal gelişimde de önemli bir olgudur. Spor, ferde sabırlı ve enerjik olmayı, sosyal grup ve toplum ile bütünleşmeyi sağlarken, fert ile toplum arası ilişkileri daha ahlaki kılmaktadır. Spor sayesinde insanlar aynı amaçlara yönelmeye, birlikte hareket etme duygusunu yaşamaya başlarlar.

Ara

Origami çocuklar için yalnızca bir oyundan ibaret olsa da, temelinde yüksek derecede yeti geliştirme özelliği bulunmaktadır. Origami ile uğraşan çocukların el ve parmak kas yetileri gelişir. Göz ve koordine kasları da bu bağlamda gelişme gösterir. Origami çocuklar için ayrıca odaklanmayı artıran bir unsurdur.

Ara

6. sınıf kısa mesafe, uzun mesafe koşular, bayrak yarışları ve alçak çıkış yüksek çıkışlar çalışmaları yapıldı.

Kas

Okulumuz 7. sınıf öğrencileri ile beceri, koordinasyon ve badminton çalışmaları yapıldı.

Kas

Desteklenen değer "Sabır" zira sabırla sırasını beklemek bu oyun için oldukça keyifliydi.

küçük kas gelişimi

dikkat koordinasyon

denge

sıralama

çokca heyecan, bolca tezahüratlı oyun etkinliğimiz.

Kas

Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ile öğrendiklerimizi pekiştirdik.

Kas

Hem renkleri tekrar ettik hem de sıralama çalışması ile örüntü çalışması yaptık.

Kas

Sulu boya tekniği ile Mustafa Kemal ATATÜRK tablosu çalışması yapıtk.

Ekm

Çocuklara uygulanan nefes teknikleri, çocukların beyin ve beden gelişimlerine en uygun biçimde geliştirilmiş tekniklerdir.

Çocukların öğrenmesinde  en etkili yol oyun olduğundan nefes çalışmaları çocuklarla oyun yolu ile yapılmaktadır.

Çocuk nefes teknikleri sayesinde  beynin nefesten sorumlu bölgesi eğtilebilir, böylece dokulara yeterince oksijen taşınabilir.

Ekm

Daire şeklini öğrendik ve kestiğimiz dairelerden kağıt katlama tekniği ile yengeç yaparak öğrendiklerimizi pekiştirdik

Duyguları öğreniyoruz.

Ekm